Magyar Falu Program / Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása

Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatásaKistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása

Sótony Község Önkormányzata a Magyar Falu Program "Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása" kiírására 2019. augusztus 30-án nyújtott be páláyzatot Sótony Kossuth utcai járdájának 2 helyrajzi számmal érintett szakaszának felújítására.

Önkormányzatunk pályázata sikerrel járt.

A 73 és 118 hrsz.-on lévő, 1970-es években készült járdaszakaszok leromlott állapotúak voltak. A beton erősen töredezett, a kapubejáróknál megsüllyedt. Több helyen a járdából a vezetékes vízelzárók kiemelkedtek, a repedésekben a fű kinőtt.

A felújítás megkezdésekor a járda tisztítását, gyomtalanítását társadalmi munkában az utca lakói, valamint a Sótonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai végezték.

A pályázati forrásból az önkormányzat a Varga és Varga Kft.-től 104,86 tonna AC-8 kopó jelű aszfaltot vásárolt.

A további munkák elvégzésére (beton járdaburkolat bontása, földkitermelés egy rövidebb szakaszon, valamint homokos ágyazati kavics készítése és finisheres aszfalt bedolgozása 4 cm-es vastagságban) az önkormányzat megbízta a Varga és Varga Kft.-t. A munkákat az önkormányzat önerőből finanszírozta.

Összesen 1083,2 m2 járda újult meg.


« Vissza az előző oldalra!

Sótony Község Önkormányzata - Magyar